Alcohol & Zwangerschap

A manual to develop a local alcohol prevention policy

The Dutch Institute for Alcohol Policy (STAP) cooperated with the Romanian municipality Piteşti to create a foundation for a structural policy action to prevent the growing alcohol problems among youngsters in Romania. They worked on this together for three years (April 2008 till April 2011) in the DRAIN project (Dutch Romanian Alcohol policy Implementation Network).

Piteşti functioned as a pilot city of this project. In this municipality a model is developed about how to implement a local alcohol policy based on the latest scientific findings. In this manual you can read about how to implement this model. It is described how a Romanian community, whether or not in cooperation with other communities, can develop and implement an effective alcohol policy. On the backside of this letter some examples of interventions and useful materials, developed during the DRAIN project, are described shortly.

The DRAIN manual is a response to the growing number of alcohol related problems in Romania. If national and local authorities don’t take action on short term, these problems will continue to increase. This is worrying because figures about alcohol use in Romania are already very high compared to other countries in the European Union.

We express our hope that this manual inspires your government to put a stop to the increase of alcohol related problems in Romania, especially among the new generation of youth.

Download the document below to read the English version of the manual for local alcohol policy in Romania.

A manual for local alcohol policyA manual for local alcohol policy (4,90 MB)

Front manual eng

Un manual pentru dezvoltarea unei politici locale de prevenire a consumului de alcool

Institutul Olandez pentru Politica privind Alcoolul (STAP) a cooperat cu municipiul Piteşti în vederea punerii bazelor unei acţiuni pentru o politică structurală cu scopul prevenirii creşterii numărului de probleme legate de consumul de alcool în rândul tinerilor din România. Această cooperare a durat trei ani (din aprilie 2008 până în aprilie 2011) în cadrul proiectului DRAIN (Reţeaua olandezo-română de implementare a politicii privind alcoolul).

Piteşti a funcţionat ca oraş-pilot în cadrul acestui proiect. În acest municipiu a fost dezvoltat un model privind modul de implementare a politicii de prevenire a consumului de alcool la nivel de comunitate bazată pe ultimele descoperiri ştiinţifice. În acest manual puteţi citi despre modul de implementare a acestui model. Este descris modul în care o comunitate din România poate dezvolta şi implementa o politică eficientă de prevenire a consumului de alcool, indiferent dacă aceasta cooperează cu alte comunităţi sau nu. Pe verso sunt descrise pe scurt câteva exemple de intervenţii şi de materiale utile realizate pe parcursul proiectului DRAIN.

Manualul DRAIN este o reacţie la numărul din ce în ce mai mare de probleme cauzate de consumul de alcool în România. Dacă autorităţile de la nivel naţional şi local nu iau măsuri cât mai repede posibil, numărul acestor probleme va continua să crească. Acest lucru este îngrijorător având în vedere faptul că cifrele legate de consumul de alcool în România sunt deja destul de mari comparativ cu cele din alte ţări din Uniunea Europeană.

Sperăm ca acest manual să inspire consiliul dumneavoastră local să dorească să pună capăt creşterii numărului de probleme legate de consumul de alcool în România, în special în rândul tinerilor.

Descărcaţi documentul de mai jos pentru a citi versiunea în limba română a manualului privind politica locală de prevenire a consumului de alcool în România.

Manual pentru prevenirea consumului de alcool in RomaniaManual pentru prevenirea consumului de alcool in Romania (4,77 MB)

Front manual rom